Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

  • Post author:
  • Post category:Blog

Intrebari frecvente legate de servicii de traduceri, traduceri legalizate, traduceri autorizate şi apostile

Am creat o lista cu cele mai frecvente intrebari legate de traduceri, adresate de catre clienti.

     Va pot trimite documentul ce necesita traducere prin email sau WhatsApp?

Daca aveti nevoie doar de o traducere simpla, nu este nevoie sa aduceti documentul la sediul nostru. Documentul se poate trimite prin email sau WhatsApp, iar odata finalizata traducerea, o putem transmite catre dvs. prin acelasi canal de comunicare.

Daca aveti nevoie de o traducere autorizata, nu este nevoie sa aduceti documentul la sediul nostru. Documentul se poate trimite prin email sau WhatsApp, iar odata finalizata traducerea, o puteti ridica de la sediul nostru.

Daca aveti nevoie de o traducere legalizata, este nevoie sa aduceti documentul la sediul nostru deoarece acesta va trebui prezentat in original la biroul notarial in momentul legalizarii traducerii. Odata tradus si legalizat la notar, veti putetea ridica documentul original impreuna cu traducerea legalizata de la sediul nostru.

Biroul nostru este in Timisoara, Calea Bogdanestilor 6a, etaj 2.

– zona Circumvalatiunii, la 3 minute de mers pe jos de GYM ONE 5 din cadrul  complexului Bega Shopping Center

     Care este diferenta dintre traducere simpla, traducere autorizata si traducere legalizata?

  1. Traducerea simpla este efectuata de catre un traducator autorizat.
  2. Traducerea autorizata este efectuata de catre un traducator autorizat care va aplica stampila si semnatura sa pe fiecare pagina, iar la finalul documentului tradus va adauga incheierea de autorizare.
  3. Traducerea legalizata este efectuata de catre un traducator autorizat care va aplica stampila si semnatura sa pe fiecare pagina, iar ulterior aceasta va fi transmisa catre un notar public, care va certifica faptul ca semnatura este autentica si apartine respectivului traducator autorizat. In urma certificarii, notarul public va aplica, de asemenea, stampila si semnatura si va adauga la finalul documentului tradus, incheierea de legalizare.

*Copia legalizata este o copie Xerox a unui document original care este semnata si stampilata de catre un notar public cu menţiunea „conform cu originalul”. Tariful pentru copia legalizata se stabileste in functie de numarul de pagini care trebuie legalizate.

     Ce este Apostila (Apostille)?

Apostila este o forma simplificata de supralegalizare, care implica aplicarea unei stampile de catre autoritatea statului in care este emis un document oficial in scopul recunoasterii acestuia in tarile semnatare ale Conventiei de la Haga.

     Puteti trimite traducerea prin posta sau curier?

Da, putem expedia traducerea oriunde in tara sau international prin curier si putem include costul in valoarea totala a facturii.

     Cum pot plati?

Odata emisa factura, aveti mai multe optiuni disponibile de plata pentru serviciile de traducere:

  1. Plata prin transfer bancar in contul nostru ING
  2. Plata prin Revolut, simplu, rapid, instant, folosind numarul nostru de telefon
  3. Plata prin PayPal

Pentru identificare usoara a platii este important sa adaugati la mentiuni numarul facturii si serviciul (ex. PG208 traducere legalizata / PG208 interpretare germana)

In cazul in care intrebarea dvs. nu se regaseste in lista de mai sus, ne puteti contacta

– telefonic: 0735817746

– prin e-mail: office@peniniglobal.com

sau in persoana la sediul nostru din Timisoara, Calea Bogdanestilor 6a (zona Circumvalatiunii).

la 3 minute de mers pe jos de GYM ONE 5 din cadrul  complexului Bega Shopping Center.