Traduceri legalizate sau traduceri autorizate?

Traduceri legalizate sau traduceri autorizate?

  • Post author:
  • Post category:Blog

Traduceri legalizate sau traduceri autorizate?

 

Fie că vrei să călătorești în străinătate, să beneficiezi de servicii medicale sau să aplici pentru studii în altă țară, toate acestea implică documente care necesită traducere.

Cu toate documentele pregătite, s-ar putea să te confrunți cu un aspect crucial: ,,Pentru depunerea dosarului ai nevoie de traducerea autorizată a documentelor’’, îți spune reprezentantul legal.

De multe ori, clienții fac confuzie între o traducere autorizată și o traducere legalizată. Solicită o traducere autorizată când, de fapt, aveau nevoie de o traducere legalizată, ceea ce ducea la întoarceri suplimentare pentru completarea procesului. În acest sens, ne propunem să vă ajutăm să înțelegeți distincția dintre cele două cereri.

Traducerea autorizată:

O traducere este considerată autorizată dacă a fost realizată, semnată și ștampilată de un traducător autorizat de Ministerul de Justiție sau de Ministerul Culturii din România.

Traducerea autorizată se bazează pe calificarea unui traducător autorizat care atestă fidelitatea traducerii față de textul original.

 

Traducerea legalizată:

Traducerea legalizată presupune, în plus față de traducerea autorizată, semnătura unui notar public. Acesta atestă autenticitatea semnăturii și ștampilei traducătorului autorizat.

Legalizarea traducerii implică un cost și un efort suplimentar, având în vedere taxele notariale. De obicei, această formă de traducere este necesară în relația cu autoritățile legale sau instituțiile oficiale, cum ar fi în cazul imigrației sau înregistrării căsătoriilor internaționale.

 

La Penini Translations oferim atât traduceri autorizate, realizate de profesioniști recunoscuți și experimentați, cât și servicii de legalizare pentru documente care necesită autentificare oficială.

Cu un angajament față de calitate și precizie, echipa Penini Translations se asigură că documentele dumneavoastră sunt pregătite corespunzător pentru utilizarea în contexte variate, fie că este vorba de tranzacții legale sau de procese administrative complexe.

Ne puteti contacta la 0735 817 746 sau pe e-mail la adresa office@peniniglobal.com.